Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Informatiemisc/arrow-dots-blackPatiëntraadpleging (PREM)

Patiëntraadpleging (PREM)

PREM staat voor Patient Reported Experience Measures. Het wordt gebruikt om de ervaringen van cliënten door middel van wetenschappelijk gevalideerde methodes te meten. Op deze manier kunnen we met elkaar de kwaliteit van het werk van de diëtist steeds meer inzichtelijk maken. Met de verkregen informatie kunnen diëtisten hun zorg ook verder verbeteren. 

In de contracten van de zorgverzekeraars staat dat de gebruik van de PREM Paramedische Zorg en vereiste is. Dit is afgesproken in het bestuurlijk akkoord.

Kijk deze animatie voor meer uitleg over de inhoud en werking van de PREM. 

Koppeling met ZorgkaartNederland

De PREM is voor diëtisten beschikbaar via ZorgkaartNederland. Als zowel de cliënt als de zorgverlener/-organisatie toestemming geven, kunnen de reviews vanuit de PREM direct doorgezet worden naar ZorgkaartNederland. De PREM kan via Zorgkaart Nederland uitgevraagd worden met een gratis tool óf met een betaald pakket met meer functionaliteiten:

Bron: ZorgkaartNederland

Geen kosten implementatie PREM voor leden

De NVD heeft haar best gedaan om de kosten van het implementeren van de PREM zo laag mogelijk te houden. Het resultaat is dat het pakket gratis via ZorgkaartNederland te krijgen is. 

Let op: je moet jezelf wel registreren bij ZorgkaartNederland om de PREM te gebruiken. ZorgkaartNederland haalt jouw gegevens vanuit het register van Vektis. Daarom adviseren we je om je gegevens bij Vektis goed na te kijken en zo nodig te updaten.

Misschien gebruik je al de PREM, maar dan via een meetbureau. Dit meetbureau zal je informeren wanneer de koppeling met ZorgkaartNederland is gemaakt. 

Ben je nog geen lid van de NVD? Of wil je meer over de voordelen van het NVD lidmaatschap weten? Klik dan op onderstaande button: