Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Informatiemisc/arrow-dots-blackLid worden

Lid worden

Fijn dat je interesse hebt in een een lidmaatschap van de NVD. De NVD maakt zich sterk voor kwalitatief hoogwaardige dietetiek en komt op voor jouw belangen.
Wij bieden diverse lidmaatschappen aan.

Contributieoverzicht

2021 (euro)
NVD lid *395,00
Leden 1e jaar na afstuderen 60% van lidmaatschap 237,00 euro
Leden 2e jaar na afstuderen 80% van lidmaatschap 316,00 euro
Leden met AOW gerechtigde leeftijd 237,00 euro
*(Vanaf 3e jaar na afstuderen tot aan AOW leeftijd)
Studenten Voeding & Diëtetiek 50,00
Buitenlandse leden237,00
Belangstellende leden (geen diëtist)471,00

Buitenlandse leden en belangstellenden kunnen contact opnemen met de ledenadminstratie. ledenadministratie@nvdietist.nl

Voorwaarden lidmaatschap

Een lidmaatschap kun je per kwartaal aangaan en loopt per kalenderjaar.
Opzeggingen dienen voor 1 december bij ons binnen te zijn. Je ontvangt altijd een schriftelijke bevestiging van je opzegging.
Termijn betaling is mogelijk, dit kan alleen per automatische incasso. Hiervoor rekenen we 12 euro administratiekosten.

Jouw lidmaatschap draagt bij aan het verstevigen van de positie van de diëtist. Zie hier wat je nog meer van ons kunt verwachten!

Voordelen lidmaatschap

FBZ bijdrage

De eigen bijdrage voor FBZ is 25 euro per jaar.
NVD-Leden die werken in: een algemeen ziekenhuis, geestelijke gezondheidszorg (GGZ), gehandicaptenzorg (Ghz), verpleeg-/verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT), Universitair Medisch Centrum (UMC), en Nederlandse Universiteit (NU) vallen onder de overeenkomsten die zijn gesloten met FBZ. Daar staat tegenover dat je een deel van je contributie terug kunt vragen bij de werkgever. Meer informatie hierover.

FBZ overlegt namens de NVD met werkgevers. Als NVD-lid geef je automatisch toestemming om je gegevens met de FBZ te delen zodat zij jou hierover kunnen informeren.

Klachtenloket Paramedici bijdrage

De eigen bijdrage voor Klachtenloket Paramedici is 10 euro per jaar, incl. 21% BTW.
Voor leden werkzaam in de vrije vestiging is collectieve aansluiting bij de Klachten- en geschillenregeling geregeld. Dit om te voldoen aan de wettelijke verplichting zoals die door de Wkkgz gesteld is.
Je regelt je aansluiting via jouw profiel op mijn NVD. Indien bij ons niet bekend is dat je werkzaam bent in de vrije vestiging, is jouw aansluiting niet geregeld.

Wkkgz voor niet-leden

Ook als niet-NVD-lid is het mogelijk om je aan te sluiten bij de geschillenregeling die bij de Stichting Kwaliteitsregister Paramedici is ondergebracht. De kosten voor deze aansluiting zijn
€ 175,00 excl. BTW per jaar en wordt naar rato per maand verrekend.

Wil je meer weten over de WKKGZ-aansluiting? Neem dan contact op met Wilma van Vulpen of Dieneke de Jong via bureau@nvdietist.nl

Ben je in dienst bij een NVD werkgever? Dan kom je in aanmerking voor een korting van €50,00 op de aansluitkosten van €175,00 ex btw.
Stuur hiervoor direct na je aanmelding een mail naar ledenadministratie@nvdietist.nl en wij verrekenen je korting op de factuur.
 
Stop je met je praktijk, dan is de opzegtermijn 1 maand. Het teveel betaalde bedrag krijg je teruggestort.
Besluit je om NVD lid te worden, dan valt de Wkkgz-aansluiting binnen je lidmaatschap. (€ 395,00 per jaar voor volledig betalende leden).
 
Het is alleen mogelijk gebruik te maken van de klachtenfunctionaris en de geschillenregeling als je bent aangesloten. Het is niet mogelijk om je pas aan te sluiten op het moment dat er een klacht is. Daarbij is het van belang om te weten dat het een wettelijke verplichting is om je aan te sluiten bij een regeling.

Wil je je als niet NVD-lid aansluiten bij de klachten- en geschillenregeling Paramedici? Vul dan dit formulier in. Door het verzenden van onderstaand formulier ga je akkoord met automatische incasso. Deze incasso wordt na aanmelding verwerkt.