Notice: Undefined index: disclaimer_text in /projects/nvd_8e4c1e70/src/themes/novio/single-guideline.php on line 13
DEV :: Algemene richtlijnen - NVD
Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Richtlijnenmisc/arrow-dots-blackAlgemene richtlijnen

Algemene richtlijnen

Initiatief
Laatst beoordeeld
Diverse organisaties
1 september 2020

In het voorjaar van 2020 inventariseerde de NVD het gebruik van kwaliteitsstandaarden in de diëtetiek.

Het overzicht van de algemene richtlijnen is hieronder weergegeven. De inventarisatie bestond uit:

  • Dieetbehandelrichtlijnen van 2010 Uitgevers
  • Kwaliteitsstandaarden gebruikt in de onderbouwing van de Dieetbehandelrichtlijnen van 2010 Uitgevers en de Artsenwijzer Diëtetiek
  • Kwaliteitsstandaarden van diverse NVD-netwerken
  • Kwaliteitsstandaarden waar een NVD-vertegenwoordiger aan meewerkte
  • ESPEN-richtlijnen
  • Overige (Internationale) kwaliteitsstandaarden gebruikt door diëtisten van NVD-netwerken

RichtlijnOntwikkelaar / eigenaarDoelgroepOntwikkeljaar
Richtlijnen Goede VoedingGezondheidsraadAlle doelgroepen2015
Protein and amino acid requirements in human nutritionWorld Health OrganizationAlle doelgroepen2007
Diet, nutrition and the prevention of chronic diseasesWorld Health OrganizationAlle doelgroepen2003
Zorgmodule voedingPartnerschap Overgewicht NederlandAlle doelgroepen2012
Zakboek DiëtetiekHinke Kruizenga en Nicolette WierdsmaDiëtisten2014, herziening in 2020
Dietetic Pocket Guide PaediatricsLuise Marino, Rosan Meyer, Nicolette Wierdsma en Hinke KruizengaDiëtisten2019
Standard Operating Procedures Nutritional AssessmentNutritional Asssessment PlatformDiëtisten en onderzoekersSinds 2017, verschillende SOP’s

Deze inventarisatie is uitgevoerd door:

  • ir. Caroelien Schuurman,
  • Hinke Kruizenga
  • Wendy van Koningsbruggen
  • Wineke Remijnse – Meester