Leidraad prehabilitatie diëtetiek
In de leidraad prehabilitatie diëtetiek wordt de specifieke deskundigheid op het gebied van perioperatieve voedingszorg gebundeld en de landelijke uniformiteit in de zorg vergroot. Er wordt nader ingegaan op de triage, nutritional assessment en inhoudelijke dieetkenmerken bij prehabilitatie conform de huidige wetenschappelijke inzichten op dit gebied.
De leidraad diëtetiek prehabilitatie is ontwikkeld in opdracht van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD). De NVD heeft hiervoor de werkgroep perioperatieve netwerkzorg gevormd. Deze bestaat uit diëtisten uit verschillende ziekenhuizen welke koploper zijn op het gebied van perioperatieve voedingszorg in Nederland.
Het document is becommentarieerd door de Hogeschool van Amsterdam, Haagse Hogeschool, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Hanzehogeschool Groningen en de NVD netwerken CHIODAZ en LWDO.
De leidraad is een groeidocument en wordt op basis van nieuwe evidence verder aangescherpt.