Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Organisatiesmisc/arrow-dots-blackAlpro Nederland

Alpro Nederland

Good for you, good for the planet too

Alpro streeft naar een wereld waarin meer plantaardig wordt gegeten en gedronken. Een meer plantaardige levensstijl is beter in alle opzichten: voor onze gezondheid en voor de planeet.

Good for you

Plantaardige voeding dankt zijn gezondheidsvoordelen niet alleen aan het gebrek aan of de beperkte hoeveelheid dierlijke producten, maar ook aan de grotere hoeveelheid plantaardige producten. Plantaardige producten bevatten meer vezels, vitaminen en mineralen, en minder vet en verzadigd vet dan dierlijke producten. Als zodanig wordt een plantaardig voedingspatroon in verband gebracht met voordelen voor de gezondheid en komt het overeen met nationale en internationale voedingsaanbevelingen.

Good for the planet

We consumeren vandaag meer natuurlijke bronnen dan onze planeet aankan. Als we dat blijven doen, zullen we de komende jaren het equivalent van twee planeten nodig hebben. Het spreekt voor zich dat dat onhoudbaar is. Plantaardige producten zijn zeer hulpbronnenefficiënt en kunnen een deel van de oplossing zijn.

Landen als België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk hebben hun voedingsaanbevelingen een nieuwe invulling gegeven door de nieuwste inzichten in voeding en duurzaamheid met elkaar te verbinden. Allen starten ze vanuit het principe dat de consumptie van minder dierlijke producten (met name rood vlees) en meer plantaardige producten (zoals fruit, groenten, peulvruchten, volkorengranen, noten en zaden) zowel milieu- als gezondheidsvoordelen oplevert.

Speciaal voor Health professionals heeft Alpro een website ingericht met extra informatie over plantaardige voeding en verschillende gezondheidsthema’s. Ook vind je hier wetenschappelijk nieuws, voorlichtingsmateriaal, recepten en aanvullende informatie over de Alpro producten. Daarnaast kun je je als health professional aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief Alpro Nederland Duurzaamheid

Bedrijfsgegevens

Hoge Mosten 22
4822 NH Breda
Afbeelding Alpro Nederland

Alles van Alpro Nederland